Thursday, July 12, 2012

Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Ingrediente:

 1 plic drojdie
 200 ml de lapte
 3 oua
 250 g de faina
 100 ml de ulei
 5 linguri zahar
  ulei
 zahar pudra
 4 pliculete zahar vanilat


 Mod de preparare:

Se ia drojdia si se va dilua cu laptele putin caldut, nu se pune toata cana de lapte doar putin cat sa se faca ca o maia, se adauga si o lingura de zahar si se lasa la caldura sa creasca. Dupa aproximativ 15 minute se ia aceasta si se va continuaastfel se adauga ouale, se pune ulei, un praf de sare, putin zahar si se va pune restul de lapte, se va incorpora faina treptat si se va framanta formandu-se un aluat, aceasta se va lasa la caldura pana aproape isi va dubla volumul.

Se trece la taierea gogosilor si se mai lasa 10 minute in asteptare. Gogosile se vor prajii in  ulei incins. Dupa coacere se pudreaza si se servesc.