Ingrediente:
500g branza
2 oua
1 cana zahar
bicarbonat de sodiu
sare1
1 lingurita
stafidesi/sau caise uscate
Mod de preparare:
Toate componentele se amestica(inafara de fructele uscate).In farfurie de toarna faina, se pune masa de brinza formata cu lingurita, in mijloc punem caisele uscate(sau stafidele).
Facem o bila,o aruncam in uleiul incins.Apoi le intoarcem atent(se sfarama usor).
gogosi de post , pufoase, simple, cu lingura, iaurt, cu gem, branza , ciocolata, umplute,la cuptor , reteta , aluat
Thursday, June 21, 2012
Monday, June 18, 2012
Gogosi simple
Ingrediente :
500 g faina
30 g drojdie proaspata
250 ml apa calduta
2 linguri cu unt
2 oua
sare
4 linguri cu zahar
coaja de la o lamaie rasa
Zahar vanilat
Mod de preparare :
Se pune faina intr-un bol mare si se face un gol in mijlocul ei. Separat punem drojdia cu 100 ml apa calduta, jumatate din cantitatea de zahar si presaram putina faina deasupra iar apoi lasam 10-15 min pana cand creste.
Intre timp se bat ouale spuma cu sare, zahar si zahar vanilat. Se topeste untul si se pune restul de apa peste el. Cand maiaua este gata, se toarna in mijlocul fainii. Se toarna si ouale, coaja de lamaie si amestecul cu unt caldut. Se amesteca bine pana cand obtinem un aluat nelipicios, presaram cu faina, acoperim cu un prosop si dam la un loc cald sa creasca. Se lasa maxim o ora. Dupa ce a crescut, intindem aluat pe o planseta presarata cu faina. Facem o foia mai inalta si apoi decupam in formele dorite. Se prajesc in ulei in prealabil incins. Se presara zahar pudra .
500 g faina
30 g drojdie proaspata
250 ml apa calduta
2 linguri cu unt
2 oua
sare
4 linguri cu zahar
coaja de la o lamaie rasa
Zahar vanilat
Mod de preparare :
Se pune faina intr-un bol mare si se face un gol in mijlocul ei. Separat punem drojdia cu 100 ml apa calduta, jumatate din cantitatea de zahar si presaram putina faina deasupra iar apoi lasam 10-15 min pana cand creste.
Intre timp se bat ouale spuma cu sare, zahar si zahar vanilat. Se topeste untul si se pune restul de apa peste el. Cand maiaua este gata, se toarna in mijlocul fainii. Se toarna si ouale, coaja de lamaie si amestecul cu unt caldut. Se amesteca bine pana cand obtinem un aluat nelipicios, presaram cu faina, acoperim cu un prosop si dam la un loc cald sa creasca. Se lasa maxim o ora. Dupa ce a crescut, intindem aluat pe o planseta presarata cu faina. Facem o foia mai inalta si apoi decupam in formele dorite. Se prajesc in ulei in prealabil incins. Se presara zahar pudra .
Wednesday, June 13, 2012
Gogosi cu gem
Ingrediente:
400 g faina
40 g zahar
40 g unt
2 oua intregi
30 g drojdie
o cana lapte
1/2 lingurita sare
vanilie
coaja de lamaie si portocala
gem
Mod de preparare:
Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca. Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale cu sarea si apoi cu zaharul. Se pune plamadeala, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina.
Aluatul trebuie sa fie moale, insa bine framantata (lapte se pune cat cere faina). Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, se framanta din nou - ca sa dea inapoi - si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac ronduri (cu o forma sau un pahar mare) fara sa se taie aluatul.
Se pune in mijloc umplutura . Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca (sa nu aiba faina intre ele). Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul. Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul. Se trec gogosile prin zahar pudra sau zahar vanilat, iar apoi prin scortisoara
400 g faina
40 g zahar
40 g unt
2 oua intregi
30 g drojdie
o cana lapte
1/2 lingurita sare
vanilie
coaja de lamaie si portocala
gem
Mod de preparare:
Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca. Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale cu sarea si apoi cu zaharul. Se pune plamadeala, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina.
Aluatul trebuie sa fie moale, insa bine framantata (lapte se pune cat cere faina). Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, se framanta din nou - ca sa dea inapoi - si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac ronduri (cu o forma sau un pahar mare) fara sa se taie aluatul.
Se pune in mijloc umplutura . Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca (sa nu aiba faina intre ele). Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul. Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul. Se trec gogosile prin zahar pudra sau zahar vanilat, iar apoi prin scortisoara
Subscribe to:
Posts (Atom)