Ingrediente :
500 g faina
30 g drojdie proaspata
250 ml apa calduta
2 linguri cu unt
2 oua
sare
4 linguri cu zahar
coaja de la o lamaie rasa
Zahar vanilat
Mod de preparare :
Se pune faina intr-un bol mare si se face un gol in mijlocul ei.
Separat punem drojdia cu 100 ml apa calduta, jumatate din cantitatea de zahar si presaram putina faina deasupra iar apoi lasam 10-15 min pana cand creste.
Intre timp se bat ouale spuma cu sare, zahar si zahar vanilat. Se topeste untul si se pune restul de apa peste el.
Cand maiaua este gata, se toarna in mijlocul fainii. Se toarna si ouale, coaja de lamaie si amestecul cu unt caldut.
Se amesteca bine pana cand obtinem un aluat nelipicios, presaram cu faina, acoperim cu un prosop si dam la un loc cald sa creasca.
Se lasa maxim o ora. Dupa ce a crescut, intindem aluat pe o planseta presarata cu faina.
Facem o foia mai inalta si apoi decupam in formele dorite. Se prajesc in ulei in prealabil incins.
Se presara zahar pudra .